Јавете ни се +86-755-27806536
Испратете ни е-пошта tina@chenghaodisplay.com

Како да се суди за квалитетот на LCD екранот tft-lcd?

2023-04-13

Tft-LCD LCD екранот се применува на паметниот терминал, но некои компании за паметни терминали купуваат дека не знаат како да го проценат квалитетот на tft-LCd LCD екранот. Еве неколку совети споделени од Chenghao Display, за да можете брзо да совладате како да судите за tft-LCD Квалитетот на LCD екранот може да ја избегне дилемата да бидете во загуба кога купуватеtft-LCD LCDекран.

 

1. Набљудувајте го изгледот на екранот со очи

 

Кога ќе го извадите tft-LCdLCD панел, треба да носите креветчиња за прсти за да избегнете оставање отпечатоци на LCD екранот и да избегнете гребење на прстите поради контакт со електронски компоненти. При проверка наLCD дисплејекранот, главно проверуваме дали изгледот на tft-lcd LCD екранот е деформиран или оштетен, дали филмот е мазен, дали има туѓи предмети, набори итн. внатре во tft-LCD LCD екранот.


 

2. Електрично мерење

Тестот за напојување е главно метод за проверка на квалитетот за проверка на ефектот на екранот по вклучувањето на tft LCD модулот. Откако ќе го вклучите ЛЦД-екранот, фокусирајте се на проверка дали екранот е со точки, дали дисплејот е нерамномерен, дали бојата изгледа реално, дали ефектот на екранот е добар, итн.tft LCDмодулима екран на допир, исто така потребно е да се тестира дали функционира екранот на допир и дали допирот Fluency, дали има феномен на скокање итн. LCD екранот е вистинскиот ефект на приказ.

 

 



 

3. Експериментирајте за да ги видите резултатите

Специфичните податоци за перформансите наtft LCD екранне може директно да се добие преку инспекција на изгледот или електрично мерење, а експерименталното тестирање е единственото средство за да се добијат специфични параметри за изведба. Ако ги имате условите за тестирање, тестовите што можете да ги направите на tft-LCD LCD екранот вклучуваат тест на осветленост, тест за контраст, тест за висока и ниска температура, тест за стареење и така натаму.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy